Bøgetræ

Coop brænde tilbud

Et bøgetræ er et meget almindeligt træ herhjemme i Danmark, som normalt kan blive op til 250 år gammel og blive op til 35 meter højt. Bøgetræet har en tæt krone og er løvfældende og findes i stort set alle større skove i Danmark, hvor det dækker ca. 17% af det samlede Danske skovareal. Ved skovbrug fældes bøgetræet typisk når det når en alder på 90-120 år.


bøgetræ

Bøgetræets tynde bark er tidligt brunt og blankt, men bliver senere gråt og glat. Bladene er ovale og lidt læderagtige med mørkegrøn blank overflade og en lysegrøn underside. Bøgetræet blomstrer fra 40-50 års alderen og ikke hvert år, men når det blomster, så blomstrer det tidligt i maj måned. Trærødderne ligger højt og er tæt forgrenede.


Bøgetræ brænde

Bøg er en tung træsort, som betyder at det har en høj brændværdi og brænder lang tid i brændeovnen og at der er flere kg. tørstof pr. m3 end i de lettere træsorter, som f.eks. blandet løv. Bøgetræ har en rumtæthed på 580. Bøgetræ kan dog være svært at tænde op med alene, hvorfor det anbefales at anvende noget lettere træsorter ved optænding i brændeovnen. Fordelen ved bøgetræ er også at det kun afgiver lidt aske, da barken er meget tynd.

Husk at bøgetræet skal være helt tørt før at det anvendes i brændeovnen.


Bøgetræ priser

Nedenfor kan du finde aktuelle priser på bøgetræ leveret i brændetårne fra de forskellige tilknyttede leverandører. Den øverste tabel viser priser på ovntørret bøgetræ, som straks er klar til fyring ved ankomst. Den nederste tabel viser priser på lufttørret bøgetræ, som typisk skal stå og tørre lidt ekstra tid før anvendelse, og gerne indendørs.


Bøgetræ - Ovntørret

Brænde, Ovntørret Bøg
1 tårn
5.199,00 kr.

Brænde, Ovntørret Bøg
1 tårn
5.199,00 kr.

Brænde, Ovntørret Bøg
1 tårn
5.669,00 kr.


Bøgetræ - Lufttørret

Brænde, Lufttørret Bøg
1 tårn
4.489,00 kr.

* Priserne er senest indhentet d. 31-07-2022.

Yderligere informationer

Du kan læse mere om bøgetræet her på wikipedia: https://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_Bøg
Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller