Brændekløver

Indrømmet, det er ikke så tit at du har brug for en brændekløver. Men når du så har brug for en brændekløver, så er det et helt fantastisk redskab at adgang til. Med en brændekløver kan selv de træstykker blive flækket med lethed, så du hurtigt får kløver dig igennem brændebunken efter f.eks. et fælled træ i haven.

brændekløver

Brændekløver er ikke så dyre

Modsat hvad mange tror, så er en brændekløver faktisk ikke så dyr, som mange ellers forventer. En elektrisk brændekløver kan købes fra ca. 1.500 kr. for de mindste, som typisk kan levere et tryk på ca. 5-7 ton. Det er ganske fint for en alm. brændekløver.

Du kan også købe dyrere modeller, hvor både kvalitet og maksimalt tryk og flækkeevne, så stiger. Så kan brændekløverne f.eks. godt komme op på 5-15.000 kr., hvilket dog ikke er nødvendigt for en helt alm. husstand eller hobby skovhugger.


Flere forskellige typer brændekløvere

Vær opmærsom på, at der findes flere forskellige typer brændekløvere, som både kan variere mht. drivkraft, hvordan man sætter brændet klar, samt den maksimale længde på brændet ved flækning.

De fleste modeller er elektriske i dag, men husk at kigge efter om du har spænding nok i dine stikkontakter. De normale modeller andvender 230 V, men nogle af de større modeller kræver 400 V, som en normal husstand ikke nødvendigvis har adgang til.

Der findes også brændekløvere, som er drevet af en benzinmotor, hvilket gør dig helt uafhængig af adgang til strøm og som du derfor også helt oplagt kan tage med ud i skoven eller fældningsområdet.


Mobile brændekløvere

Nogle brændekløvere er mere mobile end andre. Fælles for dem alle er, at de er meget tunge, hvor de større brændekløvere selvfølgelig er endnu mere tunge. HVis du ikke har et fast sted til brændekløvning (som de færreste har) eller ønsker at køre den frem og tilbage fra et overdækket sted, så skal du undersøge om den model brændekløver, som du har tænkt dig at købe, også er nemt at flytte rundt på.

Her har en del modeller efterhånden indbygget hjul og håndtag, så du nemt kan flytte den rundt. Men det er bestemt ikke alle modeller, så husk at tage dette med i betragtningen ved køb af brændekløver.Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller