Egetræ

Coop brænde tilbud

Egetræ er et meget almindeligt voksende træ rundt om i Danmark i skovene og samtidig også en af de træsorter, som anvendes meget som brænde herhjemme. Egetræ er en af de hårdere typer træ og har en rumtæthed (som måles i kg. tørstof pr. m3) på 570. Til sammenligning, så ligger nåletræ her på blot 350-400.


egetræ

Egetræet findes primært i Danmark i de to arter vintereg og stilkeeg, og derudover også et fåtal af rødeg. På verdensplan findes mere end 200 forskellige typer eg og vokser primært i de nordlige egne. Ifølge Danmarks træportal, så dækker egetræer ca. 9,5% af skovarealet i Danmark.

Du kan kende egetræet på bladene, som typisk er 5-10 cm. lange, har kort stilk og har 7-11 lapper på bladet. OVers iden af bladene er mørkegrønne og undersiden ofte lidt lysere grøn. Barken på egetræet er tyk i forhold til f.eks. bøgetræ. Egetræet bærer agern, som kan være 15-30 mm. lange i en skal siddende i en skål. Ved skovbrug fældes et træ typisk i alderen 120-150 år.


Egetræ brænde

Hvis du skal benytte egetræ, som brænde i din brændeovn, så skal du være opmærksom på at egetræ er en hård type træ, som være lidt vanskelig at benytte alene, som optænding. Derfor anbefales at anvende lidt andre type brænde i optændingsfasen. Men egetræ er til gengæld rigtigt godt at anvende og holder lang tid, hvis du først har fået godt træk og varme i ovnen.


Egetræ priser

Vi har indsamlet priser på egetræ fra de forskellige brændeleverandører nedenfor i tabellerne. Øverst kan du se priser på ovntørret egetræ og nederst lufttørret, som typisk skal ligge lidt ekstra tørt før at det er direkte klar til afbrænding.


Egetræ - Ovntørret

Brænde, Ovntørret Eg
1 tårn
4.595,00 kr.

Brænde, Ovntørret Eg
1 tårn
4.999,00 kr.

Brænde, Ovntørret Eg
1 tårn
5.099,00 kr.

Brænde, Ovntørret Eg
1 tårn
5.579,00 kr.


Egetræ - Lufttørret

Brænde, Lufttørret Eg
1 tårn
3.939,00 kr.

Brænde, Lufttørret Eg
1 tårn
4.299,00 kr.

* Priserne er senest indhentet d. 31-07-2022.

Egetræ briketter

Egetræ kan også fås i træbriketter og koster typisk lidt mere end almindelige træbriketter, men holder så også længere. Du kan se priser på egetræ briketter her.


Yderligere informationer

Du kan læse mere om egetræet her: http://www.trae.dk/leksikon/eg/
Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller