• Forside
  • /
  • Er du på udkig efter en varmepumpe til din bolig?

Er du på udkig efter en varmepumpe til din bolig?

Der findes grundlæggende tre forskellige varmepumpe typer, nemlig luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe. Luft til luft varmepumpen anvendes udelukkende til opvarmning af boligen, mens at luft til vand varmepumpen og jordvarmepumpen også kan fungere, som opvarmning til vand i huset og hvor det opvarmede vand kan føres igennem husets radiatorer.


varmepumpe

Luft til luft varmepumpe

Denne type varmepumpe oftest brugt til sommerhuse eller som billig ekstra opvarmningskilde til f.eks. anneks, huse med elvarme eller brændeovne. Luft til luft varmepumpen er et billigt og økonomisk alternativt til den langt dyrere elvarme eller mere forurenende brændeovn. Varmepumpen hiver effektivt energi og varme ud af luften udenfor og blæser det ind i boligen, som opvarmes.

I og med at varmepumpen blæser varmen ind i huset blot via én kanal, så er distributionen ikke lige så effektivt, som f.eks. rørførte radiatorer, som kan fordele nemt i de mange rundt i et hus. Derfor er luft til luft varmepumpen mest effektiv til boliger uden alt for mange rumopdelinger.

Varmepumpen er også klart den billigste løsning af de 3 varmepumpetyper og fås til priser helt ned fra få tusinde kroner til 10-30.000 kr. Det kan være en jungle, at finde ud af de forskellige typer og hvad der passer til ens behov, så derfor anbefaler vi at man indhenter flere forskellige tilbud på en løsning til ens bolig. Du kan benytte vores kontaktformular til at gratis indhente tilbud på en luft til luft varmepumpe løsning. Det er nemt og effektivt.


Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpen fungerer teknisk set lige som luft til luft varmepumpen, nemlig ved at effektivt udlede energi og varme ud af luften udenfor. Forskellen er her blot at luft til vand varmepumpen integreres til husets varmtvandsbeholder og radiatorsystem og altså fuldt ud kan erstatte et nuværende gammelt oliefyr eller gammelt naturgas fyr. Således sørger luft til vand varmepumpen for både opvarmning af selve boligen, men også for det varme vand til både vask og brusebad og til de eksisterende radiatorer. Luft til vand varmepumpen er mest effektivt i boliger med god isolering, som evt. kan foretages samtidig med installation.

Står du foran et skifte fra et gammelt oliefyr eller gammelt gasfyr, så er det helt sikkert en overvejelse værd at investere i en luft til vand varmepumpe løsning. Lad en autoriseret leverandør beregne på en løsning til dig, så du konkret kan se hvor stor en besparelse, som du kan opnå på sigt ved en luft til vand varmepumpe. Du kan benytte vores gratis service til indhentning af tilbud på en luft til vand varmepumpe løsning her. Vi har en stribe landsdækkende leverandører tilknyttet, som står klar til at beregne på din varmepumpe løsning.

Priser for en luft til vand varmepumpe løsning ligger ca. 70.000-90.000 kr., men så har du efterfølgende også en meget billig, energivenlig og effektiv varmeløsning mange år fremover.


Jordvarmepumpe

Den sidste type varmepumpe er jordvarmeanlægget, som opvarmer din bolig via effektivt at hive varme og energi ud af jorden i undergrunden. Dette anlæg er klart både den dyreste varmepumpe løsning, men samtidigt også det mest effektive og energivenlige af alle varmepumper. Løsningen fungerer internt i huset ligesom luft til vand varmepumpen, hvor varmen fra anlægget fordeles til husets varmtvandbeholder og derfor sørger for både selve opvarmningen af huset, men også for opvarmning af vand til husets haner og bad.

Der er lidt flere forbehold at tage højde for ved en jordvarme pumpe løsning i forhold til de andre varmepumper. Derfor anbefales det at kontakte at kontakte leverandører for at de kan undersøge om boligens og grundens forhold tillader at etablere et jordvarmepumpe anlæg. Benyt vores formular her til indhentning af tilbud på jordvarmepumpe løsning. Vores service er gratis og uforpligtende.

Et jordvarmeanlæg koster i omegnen af 100-130.000 kr. for et almindeligt parcelhus.


Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Bestil her


Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et nyt gasfyr.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en et nyt oliefyr

Bestil her