Brændekurve

Når du har brændeovn, så er en god eller flere brændekurve et must have. Så kan brændet ligge nemt og bekvemt lige ved siden af brændeovnen, så det er lige til at fylde på. Der findes et stort udvalg af brændekurve herhjemme, hvor vi giver et overblik nedenfor i denne artikel.

Brændekurve er typisk et personligt valg, hvor design spiller en stor rolle, men hvor også rummelighed og hvor let den er at bære frem og tilbage fra brændeskuret er vigtige parametre.

brændekurv

God idé med to brændekurve

Vi anbefaler at man har to brændekurve, så den ekstra brændekurv kan bruges til at få det ekstra brænde ordenligt tørt ved at ligge et par dage indendørs og affugte. Man skal huske på at brændet optager fugt udefra, selvom det ligger under et halvtag eller i et skur udenfor. Derfor skal det altså lige ligge lidt indenfor før, at det er tørt nok til korrekt afbrænding.


Brændekurv i flet

Fletkurve er både flotte og også lidt billigere i anskaffelse i forhold til de dyrere modeller i f.eks. læder, metal eller gummi. I forhold til designet er det en smagssag og mange kan godt lide de klassiske kurve i flet. De er billige og kan fås til en overkommelig pris. Det eneste man lige skal være opmærksom på er at brændekurve i flet sviner lidt mere, da der drysser ud fra brændet igennem fletningerne. Men kan man leve med det, så har man en fin brændekurv.


Brændekurve i læder

Er du til en lækker brændekurv, hvor der ikke drysses fra, så kan du overveje at købe en lækker læder brændekurv. Der findes en masse forskellige typer af læder brændekurve, så det er bare om at kigge lidt rundt i netbutikkerne og se om der dels skulle være et godt tilbud eller en virkelig lækker brændekurv til stuen.


Gummi brændekurve

De sidste år er der også kommet en række gummi brændekurve på markedet. I udtryksformen ligner de lidt læder brændekurvene, men kan ofest fås til en lidt billigere pris. Mange gummi brændekurve er lavet af genbrugsmaterialer, som f.eks. genbrugt gummi fra bildæk.


Design brændekurve

Udover brændekurve lavet af flet, læder eller gummi, så kan du også få brændekurve lavet af alle mulige andre materialer og designet i mange forskellige afskygninger. Så hvis du vil have noget helt specielt til stuen, så kan du kigge dig om efter en flot designer brændekurv. Men husk altid at den helst skal være praktisk og nødvendigvis ikke kun til pynt. Alternativt kan du have en anden kurv til at hente selve brænde med og så lægge det på plads i designer brændekurven.


Find de billigste priser på brænde lige nu.

Brænde

Find de billigste priser på træbriketter lige nu.

Træbriketter

Find de billigste priser på træpillerlige nu.

Træpiller